Dialogue

Vocabulary

Learn New Words FAST with this Lesson’s Vocab Review List

Get this lesson’s key vocab, their translations and pronunciations. Sign up for your Free Lifetime Account Now and get 7 Days of Premium Access including this feature.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Transcript

سلام به همگی‌، من آنیتا هستم.
احتمالاً در مورد داستان «عید قربان» که در آن خداوند گوسفندی فرستاد تا حضرت ابراهیم به جای فرزندش قربانی کند٬ شنیده باشید. این عید در دهمین روز آخرین ماه قمری یا ذی‌الحجه برگزار می شود.
در این درس می آموزید که در روز عید قربان٬ مردم گوشت گوسفندی را در راه خدا قربانی کرده و آنرا به عنوان غذا میل می کنند. همچنین نماز و غسل و رسوم عید را به جا آورده جشن می گیرند.
جملهٔ «قربانت شوم!» در مکالمات روزمره چه ارتباطی به عید قربان دارد؟
جواب را در آخر این ویدئو به شما نشان خواهیم داد.
طبق روایات مذهبی٬ از خداوند به حضرت ابراهیم دستور رسید که یگانه فرزند عزیز و دلبند خود را به کوهی برده قربانی کند. حضرت ابراهیم نیز با وجود علاقهٔ نامحدود خود به فرزندش٬ برای اجرای فرمان الهی تردید نکرده بی درنگ به آن مکان راهی گشت. در آنجا همان لحظه ای که آمادهٔ سر بریدن فرزندش شد٬ فرشتهٔ الهی قوچی را بر وی ظاهر کرد و خداوند به دلیل ایمان حضرت ابراهیم٬ از او خواست قوچ را به جای فرزندش قربانی کند. از آن پس آیین قربانی کردن گوسفند رواج یافته به عید قربان امروزی تبدیل گشت.
پس از آن خانواده ها هر سال در عید قربان٬ حیواناتی مانند گوسفند و گاو را قربانی کرده٬ و گوشت آنرا میان آشنایان و نیازمندان تقسیم می کنند. قربانی دیگر حیوانات نظیر آهو یا مرغ و خروس در این عید زیاد جایز نیست. همچنین این رسم قربانی کردن چیزی در راه خدا تنها مختص مسلمانان نبوده٬ بلکه در ادیان دیگر نیز رواج دارد. از زمان قبل از حضرت ابراهیم٬ هنگام هابیل و قابیل فرزندان آدم و حوا٬ قربانی کردن حیوانات٬ محصولات کشاورزی و یا دسترنج انسان وجود داشته و امری پسندیده به شمار می رفته است.
در روز عید قربان٬ انجام غسل و خواندن نماز عید نیز که بسیار شبیه به همان نماز عید فطر است٬ جزو رسم و رسوم مسلمانان ایران می باشد. همچنین در این روز که تعطیل رسمی می باشد٬ مانند همهٔ اعیاد دیگر در کنار هم بودن افراد خانواده٬ آشنایان و دوستان و با هم به شادی گذراندن و تقسیم خوشی ها نیز به صورت عادت های مطلوب مردم در آمده است. در این روز نیز مردم با پوشیدن لباس عید٬ به مهمانی و گردش و دیدار دوستان می روند. در این میان٬ با یادآوری داستان حضرت ابراهیم٬ همواره شکرگزار نعمات خداوند بوده عبادت را نیز نباید فراموش کرد.
به مناسبت عید قربان٬ مردم پیام های تبریک زیبا و گاه خنده دار را بوسیلهٔ تلفن همراه برای همدیگر ارسال می کنند. از میان آنها می توان به جملات زیر اشاره کرد «گوسفند عزیز٬ مراقب خودت باش! عید قربان مبارک.»
و حالا جواب سوال اخیر را به شما می دهم.
جملهٔ «قربانت شوم!» یا «قربونت برم!» در مکالمات روزمره چه ارتباطی به عید قربان دارد؟
«قربانت شوم!» در واقع به این معناست که آنقدر به کسی علاقمند هستیم که حتی حاضریم جان خودمان را برایش قربانی کنیم! اما در حقیقت این یک اصطلاح است و این قربانی شدن هیچگاه روی نمی دهد.
این درس چطور بود؟ چیز جالبی یاد گرفتید؟
آیا نزد شما نیز قربانی کردن یا عید قربان وجود دارد؟
نظر خود را برای ما به PersianPod101.com ارسال کنید. به امید دیدار در درس بعدی!

Comments

Hide